Hartelijk welkom bezoeker!

Fijn dat u onze site bezoekt. Hier vindt u allerlei informatie over  de Stichting Heemtuin & Natuur – Centrum Hengelo, de Heemtuin  en het Beleefbos Weusthag, onze activiteiten en partners.

In de Heemtuin en het Beleefbos is altijd veel te zien en nog veel meer te vertellen.  Wees welkom en kom eens een kijkje nemen!

Laatste nieuws:

Met het binnenkomen van de bestelde wand- en dakpanelen zijn de werkzaamheden aan de bouw van Natuurcentrum Weusthag half oktober hervat met het aanbrengen van de grondankers. Als vervolg hierop kan het benodigde frame worden geplaatst en de eerste wandpanelen worden gesteld.

 

     

Crowdfundingactie

Met de stijgende bouwkosten in het vooruitzicht hebben we van 11 juni -1 augustus 2023 een speciale crowdfundingactie op touw gezet, zodat we zeker weten dat we ook het dak op ons natuurcentrum kunnen realiseren: www.initiatievensamenvoorelkaar.nl/hetdakmoeterop. 

Deze actie heeft maar liefst € 23.539 opgeleverd. Een fantastisch bedrag, waarvoor dank aan alle donateurs en de provincie Overijssel voor hun medewerking aan dit speciale project!

       

Na een zeer natte winter hebben we eind februari/begin maart 2023 de fundering van het Natuurcentrum kunnen leggen.

   

November 2022: Olde Kalter is gestart met het uitgraven van de bouwplaats, de eerste bekistingswerkzaamheden voor de fundering zijn begonnen

De omgevingsvergunning is op 3 augustus aan ons verleend en heeft tot half september 6 weken ter inzage gelegen. De bouw kan beginnen!

Tijdens de Dag voor het Gebouw op zondag 12 juni is het bouwbord onthuld en 4 dagen later werd aan ons tijdens de Haringparty van de Lions Club Hengelo bij Buitencentrum De Houtmaat een cheque van 10.000 euro overhandigd. Daarmee komt de bouw van het Natuurcentrum weer een stap dichterbij.

 

Op dinsdag 29 maart hebben we uit handen van directeur RABO-bank Centraal Twente Robin Geerdink een cheque van 5000 euro mogen ontvangen bedoeld voor de bouw van het Natuur- en Educatiecentrum Weusthag. Ook dezelfde ochtend werd het paaltje voor het bouwpeil gezet. De aanvraag omgevingsvergunning is in voorbereiding.

Het aangepaste ontwerp Natuur- en Educatiecentrum in M2-bouwsysteem (november 2021)

Uitreiking cheque 7.500 euro door Stichting Groener Hengelo (december 2021)

Filmpje in opdracht van Stichting Slinger Hengelo i.s.m. Saxion Creative Business

Van 5 t/ 25 oktober 2020 hebben RABO-bank leden Centraal-Twente kunnen stemmen op ons project: Aanloop naar het Natuur-Educatie Centrum. Op donderdagavond 5 november j.l. is de uitslag bekend gemaakt en hebben we een cheque van 496,63 in ontvangst mogen nemen. RABO Midden Twente hartelijk dank hiervoor! Ook is ons project als één van de 4 in een pagina grote advertentie in het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep toegelicht.

                                                                               

Persbericht in AD en regionale dagbladen Persgroep